Om oss

Vi vill göra årsredovisning enkelt för alla!

Vi vill göra årsredovisning enkelt för alla!

Aprello AB grundades i Stockholm 2017 med målet att skapa en innovativ tjänst för de ekonomiska förvaltare som gör bokslut och årsredovisning åt Sveriges alla bostadsrättsföreningar. Med stort stöd från engagerade användare som kontinuerligt delar sin feedback med oss har vi sedan den första producerade årsredovisningen i Aprello 2019 utvecklat ett program som våra användare gillar!

Med smarta mallar, interaktiv guidning, digital förvaltningsberättelse och e-signering direkt från programmet gör vi årsredovisning enkelt. Oavsett om du ska göra din första årsredovisning eller är en byrå som skapar flera hundra årsredovisningar under en kort och hektisk bokslutsperiod ser vi fram emot att hjälpa dig!

I februari 2024 blev vi dessutom godkända av Bolagsverket för digital inlämning av årsredovisning enligt K2-regelverket och med stöttning och feedback från SSE Business Lab och alla fantastiska startups fortsätter vi vår resa mot att göra det enkelt för alla att skapa och skicka in sin årsredovisning digitalt!

Vi är den digitaliserade pappersmetoden.

Vi är den digitaliserade pappersmetoden.

Vi är den digitaliserade pappersmetoden.

Om digital inlämning

Visste du att Bolagsverket redan 2006 öppnade en inlämningstjänst för digital inlämning av årsredovisningar för aktiebolag men att den stängdes igen 2012?

Sedan 2018 är det återigen möjligt att skicka in årsredovisningen digitalt. Den digitala inlämningen har flera fördelar. Andelen företagare som får ett föreläggande om komplettering är 4% av de som lämnar in digitalt, jämfört med nästan var 10:e som skickar in på papper.

Varje år får Bolagsverket in cirka 27.000 telefonsamtal från företagare som vill kolla om årsredovisningen inkommit som den ska. Med en programvara för digital inlämning får du som företagare en bekräftelse direkt. 

Trots att det finns flera fördelar med elektronisk rapportering är det inte alltid lätt att övergå till ett nytt arbetssätt. Om du tycker det är svårt att komma igång med en programvara eller av annan anledning ännu inte testat att lämna in digitalt är du inte ensam. Över hälften av Sveriges företagare väljer fortfarande att skicka in årsredovisningen med brev till Bolagsverket!

Har du gjort en årsredovisning på papper förut? Då kommer du direkt känna igen dig i Aprello. Vi är den digitaliserade pappersmetoden.

Och till dig som tycker årsredovisning är svårt, tråkigt eller är rädd för att göra fel vill vi säga: Du kan göra din årsredovisning själv. Hos oss är det enkelt.

Så nästa gång du behöver göra ditt företags årsredovisning ser vi fram emot att välkomna dig till Aprello!